Foto: Christian Traets

Maandagavond arresteerde de politie een 29-jarige inwoner van Roosendaal. De man wordt verdacht van belediging en poging doodslag. Hij is in verzekering gesteld.

Het incident vond rond 17:30 uur plaats aan de Molenstraat in Roosendaal. Twee Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA) van de gemeente Roosendaal waren op dat moment bezig met parkeertoezicht. Zij zagen dat bij één van de geparkeerde personenauto’s een geldig parkeerkaartje ontbrak. Een van de inspecteurs gaf de bestuurder de mogelijkheid om alsnog een kaartje aan te schaffen, maar daar had de man geen boodschap aan. Zijn passagier stapte enkele minuten later uit en kocht alsnog een kaartje.

Negeren stopteken
De chauffeur wilde het hier echter niet bij laten en vond het nodig om de beambte te beledigen. De BOA deed vervolgens een poging om hem aan te houden voor belediging. De Roosendaler probeerde dat te voorkomen door weg te rijden. Hij negeerde een stopteken en reed bijna tegen de gemeenteambtenaar aan. Hierna stapten drie inzittenden uit de auto en gingen er te voet vandoor. Later meldde de chauffeur zich op het bureau en werd hij aangehouden. De twee BOA’s hebben aangifte gedaan van poging doodslag en belediging.

Verbaal geweld
In dit geval was er sprake van poging doodslag en belediging. De politie en de gemeente Roosendaal tolereren geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treden er streng tegen op. Bij agressie en geweld tegen gemeenteambtenaren staat de gemeente pal achter haar medewerkers.

Burgemeester Niederer: “De bestuurder vertoont ontoelaatbaar gedrag en geen respect voor mens en regelgeving. Onze inspecteurs voeren hun publieke taak uit en van hen blijf je gewoon met je handen af”.

Vervolg
De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en andere personen met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Verdachten worden gelijk aangehouden. De politie registreert alle incidenten met agressie en geweld. Zij doet altijd direct aangifte. Het Openbaar Ministerie brengt de dader zo snel mogelijk voor de rechter en eist driemaal zo hoge straffen. Daarbij kan het Openbaar Ministerie snelrecht of supersnelrecht toepassen. Bij snelrecht vindt de rechtszaak tegen de verdachte binnen veertien dagen na het incident plaats, bij supersnelrecht binnen drie dagen.

Advertentie