Foto: Christian Traets

Burgemeester Niederer heeft besloten om de woning aan de Boomgaardstraat  in Roosendaal voor drie jaar te sluiten. Op 28 augustus jl. vond de politie in het pand een aanzienlijke hoeveelheid drugs en een vuurwapen.

Sluiting woning
De aangetroffen drugs bestaan uit 160 gram hennep, 2.680 gram hasjiesj, 0,74 gram cocaïne, 26 zegels LSD en 14 ml GHB. De politie vond er ook een vuurwapen en een boksbeugel. De gevonden (hard)drugs betekenen een overtreding van de Opiumwet. Voor burgemeester Niederer is dit aanleiding om de woning voor drie jaar te sluiten. Dit betekent dat de woning van 17 december 2015 tot 17 december 2018 niet gebruikt en/of verhuurd mag worden.

Burgemeester Niederer: “Inwoners van Roosendaal moeten in een veilige leefomgeving kunnen wonen en zich daarin ook veilig voelen. Het idee dat je buren met zaken bezig zijn die het daglicht niet kunnen verdragen, kan veel onrust opleveren. Voor ons is dit één van de reden om hard op te blijven treden.”

Drugsbeleid
De Opiumwet bepaalt dat het verboden is om middelen zoals bedoeld in artikel 2 (harddrugs) en 3 (softdrugs) van de Opiumwet te telen, bereiden, bewerken, verwerken, verkopen, af te leveren, verstrekken of vervoeren, dan wel aanwezig te hebben of te vervaardigen. Artikel 13b van de Opiumwet biedt burgemeesters de bevoegdheid om bestuursrechtelijk op te treden als sprake is van een overtreding van dit verbod. In de Roosendaalse Nota Cannabisbeleid 2009 (in 2011 gewijzigd vastgesteld) staat omschreven hoe de burgemeester deze bevoegdheid mag gebruiken. Wie de overtreding in de woning heeft begaan – eigenaar, huurder, bewoner of een derde – is overigens niet van belang.

Hulp van inwoners
De hulp van inwoners is waardevol bij de aanpak van drugscriminaliteit. Als inwoners van Roosendaal drugsoverlast ervaren, kunnen ze contact opnemen met de politie via 0900 8844. Inwoners die liever anoniem blijven, kunnen contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Advertentie