In de Kalsdonksestraat in Roosendaal werd gisteravond een hennepkwekerij aangetroffen. De politie is door de kweker zelf op het spoor gezet van zijn onrechtmatige bijverdienste. Reden voor zijn biecht is dat de woning onder water dreigt te lopen en hijzelf niet naar binnen kon.

Agenten gingen met behulp van een slotenmaker de woning binnen en vonden op de gehele benedenverdieping een inwerking zijnde hennepkwekerij. De gemelde wateroverlast bleek veroorzaakt te worden door een overlopend watervat dat gebruikt werd voor de kwekerij. De waterkraan is snel dichtgedraaid. Omdat het water al in de meterkast liep is er even sprake van een gevaarlijke situatie. Pas nadat energiebedrijf Enexis de illegale stroomvoorziening had afgesloten kon het onderzoek in de woning worden voortgezet.

In totaal worden er 288 planten aangetroffen. Ook is aan de hand van de sporen te zien dat er vermoedelijk al een keer eerder geoogst is. Van de hennepkwekerij is inmiddels niets meer over; alle drugs en spullen zijn vernietigd. De woning is ernstig beschadigd door de verbouwing tot hennepkwekerij en de overstroming.

De melder, een 41-jarige man uit Roosendaal, is op het bureau aangehouden en na verhoor in verzekering gesteld. De verdachte zal zich te zijner tijd voor de rechter moeten verantwoorden voor zijn daden.

Advertentie