Roosendaalse handhaving gaat elektrisch rijden
Foto: Gemeente Roosendaal

ROOSENDAAL – Gemeente Roosendaal gaat voor een duurzame toekomst. Daar hoort ook een wagenpark bij die milieuvriendelijk is. Nu de oude voertuigen van de gemeentelijke handhaving aan vervanging toe zijn, grijpt de gemeente deze kans aan en stapt over op elektrisch rijden. Vanaf woensdag 13 oktober nemen de handhavers deze nieuwe voertuigen in gebruik.

Klimaatdoelstelling
Gemeente Roosendaal heeft als klimaatdoelstelling dat haar CO2 uitstoot in 2030 55% lager is. Met de verduurzaming van het wagenpark komt zij een stap dichterbij het doel. De nieuwe voertuigen rijden namelijk 100% elektrisch. De voertuigen krijgen een frisse en professionele uitstraling volgens de landelijk bepaalde vormgeving. De wagens werden woensdag 13 oktober geleverd en in gebruik genomen. In november komt er ook een volledig elektrisch rijdende arrestantenbus bij.

Wethouder Cees Lok: “Ik ben blij dat we met ons eigen wagenpark straks geen CO2 meer uitstoten. De medewerkers van openbare werken zijn eerder al overgegaan op elektrische voertuigen en dienstreizen van ambtenaren gaan ook al volledig elektrisch, per fiets of met het OV. Nu ook de gemeentelijke handhavers met de wagenvloot volledig overgaan op elektrisch, geven we een goed voorbeeld aan onze inwoners en de rest van de samenleving”.

Sneller hulp bij een hartstilstand
Voortaan kunnen de gemeentelijke handhavers ook sneller iemand met een hartstilstand te hulp schieten. De elektrische voertuigen hebben namelijk allemaal een AED aan boord.

Roosendaalse handhaving gaat elektrisch rijden
Foto: Gemeente Roosendaal

 

Advertentie
Vorig artikelSlachtoffer (55) schietpartij Bergen op Zoom overleden
Volgend artikelKoperdief op heterdaad betrapt in Roosendaal