Foto: Christian Traets

In een woning aan de Gagelberg zijn vrijdagmiddag op de bovenverdieping en de zolder restanten aangetroffen van een hennepkwekerij. De huurder van het pand is al enige tijd niet aanwezig.

Geluidsoverlast
Omwonenden hebben contact opgenomen met de eigenaren van de woning vanwege een zoemend geluid dat daar vandaan lijkt te komen. Als deze het pand inspecteren worden op de bovenverdieping en de zolder potgrond, potten, landbouwplastic/vijverfolie, plantenresten, elektrabedrading, assimilatielampen en een afzuiginstallatie gevonden. Op de achterplaats staan nog vuilniszakken met restanten. Na de vondst wordt onmiddellijk de politie gewaarschuwd.

Civielrechtelijke procedure
Agenten schatten in dat de kwekerij nog maar recentelijk is ontmanteld en schakelen het hennepopruimingsteam en de elektriciteitsleverancier in. Omdat er sprake blijkt te zijn van stroomdiefstal wordt de elektriciteit afgesloten. Inmiddels zijn de kweekspullen weggehaald en vernietigd. De eigenaren van de woning hebben aangifte gedaan en starten een civielrechtelijke procedure om de schade vergoed te krijgen van de huurder.

Advertentie