Foto: Christian Traets

Agenten hebben van vrijdag 2 oktober 18.00 uur tot zaterdag 3 oktober 01.00 uur preventief gesurveilleerd in het centrum en verschillende omliggende wijken.

Doel: het opsporen van gestolen fietsen en het tegengaan van fietsendiefstal. Gelijktijdig zijn ook preventietips gegeven ter voorkoming van woninginbraken.

Tijdens de actie is één persoon aangehouden op verdenking van heling van een gestolen fiets. Verder zijn er diverse fietsers en bromfietsers aangesproken op overtredingen of hun gedrag in het verkeer. Ook zijn er briefjes achtergelaten op fietsen die niet op slot stonden. Een aantal fietsers is geattendeerd op het onveilig vervoeren van hun tas (makkelijk te stelen). Daarnaast heeft een aantal bewoners een ‘voetje’ (folder met tekst en uitleg) in de bus gekregen om hen opmerkzaam te maken op inbraakgevoelige situaties rondom hun woning.

Tegelijkertijd is nog een aantal bijkomende zaken aangepakt. Van twee personen zijn nog openstaande boetes geïnd, respectievelijk 349 en 612 euro. Een persoon met een enkelband is van de openbare weg gehaald omdat deze thuis moest zitten. Ook is voorkomen dat een persoon in een auto wilde wegrijden, terwijl deze niet is het bezit is van een geldig rijbewijs.

Aan deze actie deden een 15-tal agenten mee, waarvan 10 van de vrijwillige politie. Uit het publiek kwamen veel positieve reacties.

Advertentie