Dinsdagavond zijn zeker 25 agenten, samen met de belastingdienst, actief op zoek gegaan naar woninginbrekers, overvallers, straatrovers en andere criminelen. Naast dat de politie enkele controleplaatsen inrichtte, werd ook dynamisch gecontroleerd.

Zo werd van 18.00 tot 21.00 uur gecontroleerd op de President Kennedylaan in Roosendaal, wat de volgende resultaten opleverde:
– een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd aangehouden, omdat hij nog DNA moest afstaan. Tevens reed hij zonder rijbewijs en stond er nog een boete open van 1207 euro. Zijn voertuig werd buiten gebruik gesteld, omdat hij de boete niet kon betalen. Na afname van zijn DNA werd de man weer in vrijheid gesteld.
– een jongen (17) uit Roosendaal bestuurde een personenauto zonder geldige begeleiding. Het leverde hem een bekeuring op van 140 euro. Tevens kon hij zijn rijbewijs niet tonen, waarvoor hij ook bekeurd werd. Hij was dus wel in het bezit van een geldig rijbewijs, maar 17-jarigen moeten onder een aangewezen begeleiding rijden.
– een 49-jarige Roosendaler werd betrapt op het rijden onder invloed. Tijdens een blaasanalyse op het politiebureau blies hij 280 u/gl, waar 235 u/gl is toegestaan.

De belastingdienst controleerde op deze locatie drie buitenlandse auto’s. Er wordt onderzocht of de bestuurders rechtmatig gebruik maakten van dat voertuig.

Daarnaast werden op deze locatie drie auto’s gecontroleerd met personen welke bij de politie bekend zijn als woninginbrekers, overvallers of straatrovers. Ze zijn uitgebreid gecontroleerd en hun gegevens zijn genoteerd.

Achtervolging
In de late avond werd een dynamische controle gehouden in de wijken Kroeven, Langdonk en Kortendijk in Roosendaal.

In Wouw ontstond een achtervolging op een voertuig. De auto kon niet worden staande gehouden, omdat de politie het zicht op de auto verloor. De eigenaar krijgt nog wel twee bekeuringen, omdat de bestuurder twee keer een rood verkeerslicht negeerde.

Op de Lorentzstraat in Roosendaal werden een man (37) en een vrouw (25) uit Roosendaal aangehouden. In de auto werd onder meer een boksbeugel en verdovende middelen aangetroffen. Tevens kon de vrouw zich niet legitimeren. De man werd ingesloten, omdat hij ook nog zes dagen gevangenisstraf had openstaan voor een boete die hij niet kon betalen.

Advertentie