De politie hield op dinsdag 9 september 2014 op twee locaties brom- en snorfietscontroles.

Tussen 15.45 uur en 18.45 uur werden 22 brom- en snorfietsers gecontroleerd op Bovendonk. Er werden 16 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere overschrijding van de constructiesnelheid (11x), rijden zonder rijbewijs, onverzekerd rijden, ontbreken van een snelheidsmeter.

De tweede controleplaats was ingericht tussen 19.45 uur en 21.30 uur op het Mill Hillplein. Hier werden 21 brom- en snorfiesters gecontroleerd. Er kregen 14 personen een bon omdat er zaken niet in orde bleken te zijn. Er werd bekeurd voor overschrijding constructiesnelheid (10x), rijden zonder rijbewijs (1x), onverzekerd rijden (1x) en rijden zonder helm (1x).

HALT
Twee personen kregen een HALT-verwijzing in het kader van het project Brom effe normaal. Beiden hadden een overschrijding van de constructiesnelheid met meer dan 16 km/uur. Twee bromfietsen werden uit het verkeer genomen. Eén bromfiets bleek te zijn verduisterd en een wordt technisch onderzocht omdat er een snelheid van boven de 80 km/uur werd gemeten.

Brom ff normaal
Met extra controles, het opleggen van een alternatieve werkstraf en leerstraf, gecombineerd met een goede voorlichting wordt gestreefd naar een verkeersveiliger gedrag bij jeugdige bromfietsen. De verwachting is dat door het project leidt tot vermindering van het aantal verkeersongevallen waarbij bromfietsers betrokken zijn. Daarnaast is het terugdringen van overlast door bromfietsen ook een doelstelling. Dit alles onder het motto Brom effe Normaal!

Advertentie