De politie heeft donderdag (26 september 2013) een aantal adressen bezocht in de gemeente Roosendaal om openstaande boetes te innen en gesignaleerde personen aan te houden. Agenten belden aan op 63 adressen in Roosendaal, Sint Willebrord, Zegge, Wouwse Plantage, Wouw, Rucphen en Schijf. De volgende actie staat gepland in december.

In totaal werd voor een bedrag van € 11.900 aan boetes geïnd, waarbij een persoon een boete open had staan van € 3258. Zes personen zijn aangehouden voor in totaal 142 dagen gevangenisstraf. Een persoon moet voor 97 dagen de gevangenis in. Twee voertuigen zijn tijdelijk buiten gebruik gesteld als onderpand van de openstaande schuld.

Buiten gebruik stellen
Het doel van deze actiedag is dat mensen alsnog hun boetes betalen of opgelegde straf uitzitten. Bij het buiten gebruik stellen van auto’s gaat het vaak om personen die veelal 1 tot 2 jaar lang proberen hun straf te ontlopen. Een mogelijkheid die dan voor de politie overblijft is het buiten gebruik stellen van de personenauto door deze weg te slepen. Mocht de persoon in kwestie die dag nog niet betalen dan wordt de auto meegenomen.

Prioriteit
Met het oog op de geloofwaardigheid van de rechtshandhaving heeft executie van straffen naast opsporing en vervolging een hoge prioriteit. Het is onacceptabel om openstaande boetes niet te betalen en geen celmateriaal af te geven indien dit wettelijk is vastgesteld. De politie hoopt dat mensen die hiervoor al verschillende keren zijn uitgenodigd om al hun boetes te betalen en celmateriaal afstaan dit uit eigen beweging zullen doen zodat zij niet het risico lopen op een onverwacht moment geconfronteerd te worden met het incasso- of DNA-verzoek van de politie. Gesignaleerde personen kunnen zich melden bij de politie om boetes te betalen of een afspraak te maken om celmateriaal af te staan. Dat kan via telefoonnummer 0900-8844.

Advertentie