Foto: Christian Traets

ROOSENDAAL – Op dinsdagochtend 23 mei 2017 vond een integrale controle plaats op een woonwagenlocatie in Roosendaal.

Doel van de actie was het controleren van rechtmatige bewoning, bouwveiligheid en vergunningen. De controle werd uitgevoerd door opsporingsambtenaren van politie, douane, gemeente en Enexis. Er kwamen bij de controle een aantal onregelmatigheden aan het licht, waarop direct actie wordt ondernomen.

De controle verliep rustig en aanwezige bewoners waren zeer meewerkend. Op een paar plekken was gemeentegrond illegaal in gebruik genomen. Het ging daarbij om de aanleg van een terras en de plaatsing van een bijgebouw op gemeentegrond. Verder was er sprake van Illegale bewoning in tuinhuis achter een van de woonwagens. De juridische status van een andere bewoonde caravan op gemeentegrond, wordt door de afdeling Vergunning van de gemeente Roosendaal nader onderzocht.

De medewerkers van Enexis ging bij een woonwagen over tot het afsluiten van de elektriciteit vanwege fraude/diefstal. De stroom werd namelijk buiten de meter om afgenomen.

Integrale aanpak
Burgemeester Jacques Niederer: “We voeren dit soort integrale controles als één overheid uit om te weten wat er hier in Roosendaal speelt. Het is goed dat deze diensten onderling informatie uitwisselen en gezamenlijk met elkaar optrekken om misstanden en overlast tegen te gaan. Door deze integrale aanpak wordt de slagkracht van de georganiseerde overheid vergroot ”

Advertentie