Een overlastplek bij de Tolbergvijver is letterlijk in het licht gezet en gelijktijdig is een vervallen ‘schuilhut’ gesloopt. Omwonenden hadden bij de gemeente geklaagd over deze overlastplek. Politie en gemeente stelden samen vast dat er aanwijzingen waren voor het vermoedelijk dealen van drugs. Mede door het aanbrengen van openbare straatverlichting wordt de sociale controle vergroot.

Overlast plek
De plek leende zich voor samenscholing en zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. Het gaat om een afgelegen parkeerterreintje aan de Bulkenaarsestraat. Vanwege het ontbreken van openbare verlichting en een vervallen overkapping/toilet werd het zicht op deze locatie ontnomen. De schuilhut is een 20 jaar oude houten overkapping annex invalidetoilet en was oorspronkelijk bedoeld voor vissers. Van dit toilet werd nauwelijks gebruik gemaakt, waardoor het in verval geraakte. Vervolgens trok de plek overlast gevende jeugd aan en maakte het bouwsel tot een ‘schuilhut’ vol graffiti.

Sociale controle
In goed overleg met omwonenden en andere belanghebbenden werd besloten om de schuilhut te slopen en vier lantaarnpalen te plaatsen. De gemeente Roosendaal verwacht dat hiermee de sociale veiligheid verbetert. Door de aanpassingen is de plek een stuk overzichtelijker geworden. Mede door het aanbrengen van openbare straatverlichting wordt de sociale controle vergroot. Burgemeester Niederer: ‘Het is daarbij wel belangrijk dat burgers blijven melden waar de drugsoverlast plaatsvindt. Op die manier weten wij op welke plekken en tegen wie we moeten optreden. De aanpak van deze overlastplek is het eerste zichtbare wapenfeit van onze nieuwe ‘drugssquad’. Een vliegende brigade in de strijd tegen drugsoverlast’.

Veiligheidsplan 2017
Op 10 november jl. werd het Integraal Veiligheidsplan 2017 gepresenteerd met daarbij de aankondiging van een ‘drugssquad’ voor de gemeente Roosendaal. Het gaat daarbij om een integraal team dat snelle interventies doet bij drugoverlast, Denk daarbij aan overlast van “drugshandel op straat”, overlast van verkooppunten van drugs in woningen en lokalen en de productie van hard- en softdrugs. Politie, gemeente -en waar nodig andere partners- vullen elkaar aan en versterken op die wijze de aanpak. Het team is samengesteld uit politiemensen en de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) van de gemeente Roosendaal.

Advertentie