De politie in Roosendaal heeft de afgelopen dagen vijftien openstaande boetes geïnd.

Agenten hebben donderdag 3 juli bijna 70 adressen bezocht. De bewoners hadden nog boetes openstaan. Diverse mensen betaalden deze. Als mensen niet thuis waren, ontvingen ze een kaart met de gegevens van de boete en de oproep om op het politiebureau te verschijnen. Diverse wanbetalers meldden zich aan het politiebureau. Het gaat bij elkaar om veertien mensen en een bedrag van ruim 5.000 euro. Een man werd aangehouden omdat hij nog 24 dagen gevangenisstraf moest uitzitten. Hij is voor verdere afhandeling naar het politiecellencomplex Mijkenbroek gebracht.

De politie in Roosendaal herhaalt de komende weken deze actie.

Ik heb nog een boete op mijn naam staan. Kan ik op vakantie?
Bij de uitreiscontrole kan de Koninklijke Marechaussee u verzoeken om eerst de openstaande boetes te betalen. Dit geldt in elk geval voor de boetes die het CJIB int. Pas als u de boete betaalt, mag u verder reizen.

Overzicht van openstaande boetes
U kunt een overzicht van openstaande boetes aanvragen. U moet hiervoor een schriftelijk verzoek indienen bij het CJIB. Dit kunt u doen door een brief te schrijven naar het CJIB met als onderwerp ‘openstaande vorderingen’. Vermeld in deze brief uw adresgegevens en sluit een kopie van uw identiteitsbewijs bij.

Advertentie