Bergen op Zoom - In een woning aan de Saturnuslaan in Bergen op Zoom is vannacht rond 04.30 uur brand ontstaan. De politie gaat er van uit dat de brand is aangestoken en doet onderzoek. Door de brand is aan en in de woning flinke schade ontstaan. De politie vraagt eventuele getuigen, die nog geen contact met ons hebben gehad, zich te melden. Dat kan via het algemene telefoonnummer van de politie (0900-8844) of via What’s App (06-12207006). Vermeld bij uw contact graag het zaaknummer 2019-255447. De brand is geblust door de bewoners van de woning en door de brandweer. Hierdoor werd ergere schade en/of letsel voorkomen. Naar de oorzaak van de brand is door de recherche een onderzoek gestart.
Stockfoto: Christian Traets

Een automobilist is vanavond aan de dood ontsnapt nadat hij na een slippartij met zijn auto dwars op de spoorlijn terechtkomt en vast komt te staan. Kort nadat hij de auto heeft verlaten ramt een goederentrein tegen zijn auto aan.

De eigenaar van de auto, een 54-jarige man uit Roosendaal, komt vanuit Nispen aanrijden als hij op de Maststraat op het natte wegdek met zijn voertuig in een slip geraakt en midden op de spoorlijn tot stilstand komt. Omdat het hem niet lukt om van de rails te komen stapt hij vervolgens snel uit en belt de meldkamer. Van daaruit wordt razendsnel actie ondernomen richting de Nederlandse Spoorwegen om het treinverkeer op de route stil te leggen. Een goederentrein met wagons met gevaarlijke stoffen is dan al te dichtbij om te kunnen stoppen en rijdt in volle vaart tegen de auto aan. De bestuurder heeft ontzettend veel geluk gehad.

Omdat de goederentrein gevaarlijke stoffen vervoert is de omgeving breed afgezet en heeft de brandweer de wagons gecontroleerd op eventuele lekkages. Al snel is vastgesteld dat er geen reden tot ongerustheid is. In de komende uren wordt het autowrak vanonder de locomotief gehaald. Vervolgens zal een andere locomotief de wagons overnemen en verder vervoeren naar België. Deze acties zullen nog enkele uren in beslag nemen. Tot die tijd is het overige treinverkeer stilgelegd.

Advertentie