Foto: Christian Traets

Een 29-jarige man uit Goes werd gisteravond door een groepje omstanders overmeesterd nadat hij een overval pleegde. Bij de actie raakte niemand gewond.

Het misdrijf vond plaats op donderdagavond 12 juni 2014 bij een tabakszaak / belwinkel op de Sint Josephstraat. De overvaller kwam kort voor sluitingstijd (21.00 uur) de winkel. Hij bedreigde de twee aanwezige medewerkers met een vuurwapen en eiste geld. Er ontstond vervolgens een worsteling in de winkel. De dader sloeg op de vlucht maar zag nog wel kans enkele mobiele telefoons mee te grissen.

De eigenaar van de zaak ging hardlopend achter de overvaller aan. Hij wist hem op de Valkenburgstraat een pootje te lichten, waardoor de verdachte ten val kwam. Het vuurwapen werd daarbij afhandig gemaakt. Diverse omstanders hielpen vervolgens bij het overmeesteren van de dader. De verdachte werd in een portiek in bedwang gehouden en vervolgens overgedragen aan de politie.

Bij de overval raakte niemand gewond. Bij de worsteling in de winkel is er wel schade ontstaan aan de inboedel. De winkelier (37) deed aangifte. Ondanks het koelbloedige optreden van de winkelier hadden de gebeurtenissen wel de nodige emotionele indruk gemaakt op de winkelier en zijn medewerker. De verdachte is een 29-jarige man uit Goes. Hij is in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten in het cellencomplex van de politie. Het vuurwapen werd door agenten in beslag genomen en wordt nader onderzocht.

Teamchef van de politie Roosendaal, Rens van den Oever: “Mooi dat deze overvaller op heterdaad gegrepen werd. Ik ben blij dat het goed is afgelopen, want eigen veiligheid en de veiligheid van klanten en omstanders gaat natuurlijk altijd boven alles. Aan de andere kant is het ook een duidelijk signaal aan overvallers dat we het spuugzat zijn met z’n allen. Dit keer grepen de winkelier en omstanders eigenhandig in. Maar iedereen kan natuurlijk 112 bellen als hij of zij getuige is van een overval, inbraak of geweld.”
Ook burgemeester Jacques Niederer is erg te spreken: “Ik heb ontzettend veel bewondering voor het moedige en kordate optreden van de winkelier en de omstanders en ik ben blij dat ze zelf niet gewond zijn geraakt.”

Advertentie