Hennep
Foto: Christian Traets

MARKIEZATEN – Dinsdag heeft het districtelijk hennepteam enkele adressen bezocht om te controleren of er daadwerkelijk hennep gekweekt wordt. Op vijf adressen zijn kwekerijen aangetroffen.

Bergen op Zoom

In een woning aan de Van Houtenstraat zijn 145 hennepplanten geruimd. Voor de kweek is illegaal stroom afgetapt. Het pand is direct van het energienetwerk afgesloten. De bewoner is aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Roosendaal
Uit een slaapkamer van een woning aan de Jan Vermeerlaan zijn 83 jonge hennepplanten weggehaald. Ook hier is voor de kweek illegaal stroom afgetapt. De niet aanwezige bewoner moet omzien naar een ander onderkomen omdat de woningbouwvereniging de huur per direct heeft opgezegd. Ook is de stroomvoorziening afgesloten. De politie is nog op zoek naar deze huurder.

Klundert
Uit een ruimte van een woning aan de Prins Willemstraat worden 54 hennepplanten weggehaald. Het vermoeden is dat er minstens al één keer eerder geoogst is. Voor de kweek is gebruik gemaakt van gestolen stroom. De bewoner die op het moment van de ruiming niet aanwezig is, wordt op een later tijdstip uitgenodigd op het bureau voor een verhoor.

Dinteloord
Achter een woning aan de Kleinedijk is in een bedrijfsruimte een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal zijn 637 planten uit drie grote ruimtes weggehaald. De eigenaar van deze bedrijfsruimte zegt dat hij de ruimte aan een ander heeft verhuurd. De stroomvoorziening voor de bedrijfsruimte werd echter verzorgd vanuit de woning van de eigenaar. Daar blijkt dat de zegels en de meter verbroken en geopend zijn geweest. Om die reden is ook de woning afgesloten van het energienetwerk. De huurder van de bedrijfsruimte wordt nog opgespoord en op het bureau uitgenodigd voor verhoor.

In de Thorbeckestraat is het weer raak. Op zolder worden 95 hennepplanten in beslag genomen. Ook hier is de benodigde elektriciteit illegaal afgetakt. De bedrading naar de kweekruimte is gevaarlijk aangebracht tussen de kweekapparatuur. De woning is van het energienetwerk afgesloten. De huur van de woning is opgezegd waardoor de bewoner op zoek moet naar nieuwe woonruimte.

Straatwaarde 150.000 euro
Tegen alle verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Zij zullen zich op een later tijdstip bij de rechter mogen verantwoorden. Alle inbeslaggenomen goederen en planten met een straatwaarde van 150.000 euro zijn inmiddels vernietigd.

Advertentie