Politie
Foto: Christian Traets

Woensdag is een 33–jarige man uit de gemeente Moerdijk in de Doctor Schaepmanlaan aangehouden nadat in de buddyseat van zijn scooter inbrekerswerktuig is gevonden.

Verdachte situatie
Agenten zijn woensdagochtend rond 07.00 uur door de meldkamer naar de Doctor Schaepmanlaan gestuurd na een melding over een verdachte situatie. Een man zou over een hek van een pand geklommen zijn. Vervolgens wordt daar een verdachte naast een scooter aangetroffen die voldoet aan het opgegeven signalement.

Veelpleger
Het eerste wat de agenten opvalt, is dat het sleutelcontact verwijderd is. Ook ontdekken zij dat de scooter niet op naam van de verdachte staat geregistreerd. Bovendien staat de man zelf geregistreerd als veelpleger van vermogensdelicten. Deze combinatie van factoren is voldoende aanleiding om de inhoud van de buddyseat eens te bekijken. Daar vinden de agenten in een tas diverse inbrekerswerktuigen en een paar werkhandschoenen. Voor nader onderzoek en verhoor is de man meegenomen naar het bureau. Hij zit nog vast. De gevonden goederen zijn in beslag genomen.

Advertentie