Woensdagavond rond 23:15 uur meldde een getuige bij de politie dat hij zag dat er een man jerrycans aan het vullen was met (mogelijk) diesel uit een geparkeerde vrachtwagen langs de A58 ter hoogte van de Wouwse Tol.

Agenten zijn meteen ter plaatse gegaan en betrapten inderdaad een man op heterdaad. De man ging er vandoor toen hij de agenten in het oog kreeg en verstopte zich snel onder een vrachtwagen. Daarna rende hij hard naar zijn eigen auto met de bedoeling om daar in te stappen en weg te rijden. Echter, voordat het zo ver kon komen hadden de agenten hem al te pakken. Bij zijn auto werden al vier gevulde jerrycans met diesel aangetroffen. De verdachte (een 62-jarige man uit Antwerpen) is aangehouden en overgebracht naar het politiecellencomplex. Daar zit hij nu nog vast.

Door de agenten is de auto van de verdachte in beslag genomen en ook de jerrycans die de man bij zich had zijn meegenomen naar het bureau. Er is een getuigenverklaring opgenomen van de melder en een aangifte van de Franse chauffeur uit wiens auto de Belg de diesel had afgetapt. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Advertentie