Politie
Foto: Christian Traets

ROOSENDAAL – Zaterdagmiddag is een 38–jarige man uit Roosendaal in de Nispensestraat aangehouden. Hij zou een 31-jarige plaatsgenoot hebben bedreigd en mishandeld. Aan dit incident is een verkeersruzie vooraf gegaan.

Omstreeks 15.00 uur rijdt het slachtoffer met zijn gezin de Nispensestraat op waar een busje midden op de straat stil staat. Het voertuig rijdt vervolgens naar achteren richting een parkeervak en dreigt tegen de auto van het slachtoffer aan te rijden. Deze claxonneert en rijdt snel achteruit om een botsing te voorkomen.

Boze reacties

Als het busje in het parkeervak staat wijst het slachtoffer met zijn vingers naar zijn ogen om de bestuurster er op te attenderen dat zij beter uit moet kijken. Dit is niet naar de zin van de manlijke bijrijder. Deze stapt boos uit. Het slachtoffer komt ook uit zijn auto en ziet dat de man een grote hond uit zijn auto haalt.

In arm gebeten

Volgens het slachtoffer wordt de hond door zijn baas opgehitst om hem te pakken. Het dier bijt hem in zijn arm. Ook zou de man hem bedreigd hebben met een honkbalknuppel. Inmiddels heeft het slachtoffer contact met de meldkamer van de politie. De bestuurster van het busje heeft er kennelijk genoeg van en rijdt weg, maar wordt al snel staandegehouden door gearriveerde agenten.

Hond in beslag genomen

De verdachte wordt voor verhoor meegenomen naar het bureau, waarna hij weer naar huis mocht. De hond is na overleg met de officier van justitie in beslag genomen. Ook moest de honkbalknuppel ingeleverd worden. Zowel het slachtoffer als de bestuurster van het busje hebben aangifte gedaan. Eerstgenoemde heeft zijn bijtwond laten behandelen bij de spoedeisende hulp in het ziekenhuis. Van de zaak is proces-verbaal opgemaakt.

Advertentie