Foto: Christian Traets

Zaterdagmorgen vroeg zijn op het Stationsplein en de Molenstraat drie zaken opgelost na het gebruik van bewakingscamera’s.

Rond 1.15 uur zag een agent, die de bewakingsbeelden uitkeek dat een man op het Stationsplein vervelend stond te doen tegen NS-beveiligers. Agenten gingen snel naar het station. Daar was juist een 27-jarige inwoner uit Bergen op Zoom aangehouden. Hij had enkele NS-medewerkers uitgescholden en zelfs een van hen geslagen. De man werd door de beveiligers aangehouden en aan de politie overgedragen. De man werd voor verder onderzoek naar het politiebureau in Roosendaal gebracht. De mishandelde NS-medewerker raakte niet gewond. Hij deed aangifte van het voorval op het politiebureau. De man wordt vervolgd.

Dronken bestuurder
Rond 2.40 uur zag een agent via de camera dat een man juist in de auto stapte, terwijl hij onvast ter been was. Agenten in de buurt werden gevraagd om snel die kant op te gaan. Twee bikers zagen hem op de Molenstraat rijden en hielden hem staande. Uit een ademtest bleek dat de man inderdaad teveel alcohol had gedronken. Hij werd meegenomen naar het politiebureau in Roosendaal voor een uitgebreide ademanalyse. Het eindresultaat was 545 ug/l. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Taser
Terwijl van de dronken man op de Molenstraat een ademtest werd afgenomen, ontdekte een agent bij onderzoek in de auto een taserwapen. Een man, die als passagier in de auto zat, werd aangehouden. Het wapen werd in beslag genomen. De 32-jarige man uit Roosendaal werd voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Mijkenbroek in Breda gebracht. Zaterdagmorgen is hij verhoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Rond 10.30 uur mocht hij het cellencomplex verlaten.
Advertentie