In de nacht van dinsdag op woensdag rond 02:15 uur kregen surveillerende agenten een overlastmelding van een ruziënd stel in de Reginadonk in Roosendaal. De agenten hebben bij deze melding bemiddelend opgetreden en het stel naar binnen gestuurd, zodat de overlast voor de buurt stopte.

Toen de agenten hun weg wilden vervolgen, reed hen een personenauto voorbij. Zowel de chauffeur als de bijrijder stapte uit die auto. De agenten besloten het voertuig te controleren. Daartoe vroegen zij het rijbewijs van de bestuurder. Nadat ze dit diverse malen inzage in het rijbewijs hadden gevorderd, rende de man ineens hard weg. Na een korte achtervolging konden de agenten de man staande houden op de Langdonk in Roosendaal. Bij aanspreken van de man roken zij dat hij alcohol had gedronken.

De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar bleek dat hij drie keer teveel alcohol had genuttigd. Ook bleek uit onderzoek dat de aangehouden 25-jarige verdachte niet in het bezit was van een rijbewijs en dat hij nog voor ruim € 500,- aan boetes had openstaan. De man, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, kreeg ook nog een bekeuring omdat hij zich niet kon legitimeren. Vanmorgen rond half twaalf is de man weer in vrijheid gesteld.

Advertentie