Politie
Foto: Christian Traets

ROOSENDAAL – Maandag werd een 41-jarige man uit Duitsland aangehouden wegens het rijden onder invloed. Ook wordt hij verdacht van heling. De auto waar hij in reed bleek namelijk gestolen te zijn.

Een bewoner van de Van Coothlaan in Roosendaal zag dat de man al geruime tijd in zijn auto zat. Het leek of de man buiten westen was en de getuige vermoedde dat de man onder invloed van drugs was. Hij meldde de verdachte situatie bij de politie en agenten gingen poolshoogte nemen.

De auto stond niet meer op de plek waar hij had gestaan. De agenten zagen het voertuig rijden in de Stoopstraat. De bestuurder kreeg een stopteken en voldeed hieraan. De man stapte uit en was volgens de agenten ‘sloom’ en ‘gedesorienteerd’. Hij is aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Uit onderzoek bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Ook bleek dat de auto waarin hij had gereden vermoedelijk gestolen was. De kentekenplaten die op de auto zaten, correspondeerden niet met het voertuig. De auto is door de politie in beslag genomen voor verder onderzoek en werd weggesleept door een takelbedrijf.

De verdachte is overgebracht naar een politiecellencomplex en is daar ingesloten. Later op de dag legde hij een verklaring af. Bij de verdachte werden nog twee flesjes GHB aangetroffen. Hij verklaarde zelf dat hij onder invloed was van deze stof.

Advertentie
Vorig artikelVermist meisje (13) uit Roosendaal is weer terecht
Volgend artikelMan (30) aangehouden na diefstal tas uit bedrijfsbusje in Bergen op Zoom