Politie
Foto: Christian Traets

Bij een horecagelegenheid aan de Rucphensebaan in Roosendaal is vrijdagavond een conflict uitgelopen op een aanhouding.

Verschillende klanten waren aanwezig in de zaak. Een man, de later aangehouden 41-jarige verdachte uit Bergen op Zoom, was kennelijk erg luidruchtig en door andere mensen werd daar iets van gezegd. De man pikte dit duidelijk niet en pakte een mes waarmee hij de klanten bedreigde. Toen een medewerker van het restaurant vervolgens probeerde om de man de zaak uit te zetten, omdat dergelijk gedrag uiteraard niet getolereerd wordt, bedreigde de man de medewerker ook. Uiteindelijk is het gelukt om de man de zaak uit te krijgen, maar hij bleef ook op de parkeerplaats mensen bedreigen en dreigende taal uitslaan. De politie werd gebeld.

Verdachte aangehouden
Aan agenten werd een signalement doorgegeven. Ook werd gezegd dat de man nu bij een andere man in de auto zou stappen en dat ze er vandoor gingen in de richting van de Antwerpseweg. Daar reed juist een hondengeleider van de politie. Hij gaf de auto een stopteken en daaraan gaf de bestuurder gehoor.

Zowel de bestuurder als de bijrijder zijn door de politie aangehouden, omdat op dat moment nog niet duidelijk was wie er verantwoordelijk was voor het uiten van de bedreigingen. In de auto werden geen wapens gevonden. Op het bureau bleek dat de 41-jarige bijrijder de bedreiger moest zijn. De andere man zag af van zijn voorgeleiding en vertrok. De verdachte is overgebracht naar een politiecel en zal vandaag verder gehoord worden over de zaak.

Advertentie