Vannacht is een 44-jarige man uit Roosendaal aangehouden omdat hij met stroomstootwapen in zijn handen op de Bloemenmarkt staat. Tijdens zijn aanhouding heeft hij een agent verwond.

Agenten belast met de horecadienst in Roosendaal worden omstreeks 01.40 uur door twee mannen aangesproken. Zij vertellen dat er op de Bloemenmarkt een man staat die een stroomstootwapen aan het gebruiken is. De verdachte wordt door de agenten aangesproken en verzocht apart te gaan staan zodat zij hem kunnen fouilleren. Deze is echter niet van zins om hieraan mee te werken en probeert zich herhaaldelijk los te rukken van de agenten. Door zijn heftige bewegingen raakt een agent gewond aan zijn hoofd en wordt zijn bril vernield. Omdat omstanders zich met de arrestatie bemoeien is versterking gevraagd om hen op afstand te houden. Uiteindelijk kan de man gefouilleerd en weggevoerd worden. Uit zijn broekzak komt een taser tevoorschijn.

De verdachte is voor verhoor meegenomen naar het bureau in Roosendaal. Daarna mag hij, met een proces-verbaal op zak, weer naar huis. Het stroomstootwapen is inbeslaggenomen.

Advertentie