Met de arrestatie van een 40-jarige Bredanaar rolde de politie in een klap twee hennepkwekerijen op. Het ging om een wietplantage in een woning in Breda en een tweede wietplantage zat verstopt in een bedrijfspand aan de Bergsestraat in Wouw.

Na het openen van de kwekerij in Wouw vonden de agenten een hennepkwekerij bestaande uit circa 470 planten. Verder stonden er nog veel losse zaken voor uitbreiding van de kwekerij zoals slangen – lampen – kabels – kachels. In een woning aan de Nassaustraat in Breda stonden ca. 300 planten op kweek. De stroomvoorziening voor de assimilatielampen was buiten de elektriciteitsmeten aangelegd.

In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de plantage laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd. Tegen de 40-jarige Bredanaar is proces-verbaal opgemaakt wegens overtreding van de Opiumwet.

Georganiseerde misdaad
De het openbaar minister, gemeenten en politie geven veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Advertentie