Foto: Christian Traets

Donderdagavond 17 september vond in Roosendaal een integrale handhavingsactie plaats. Gelijktijdig zijn 17 panden gecontroleerd door gemeente en politie.

Panden in onder andere de Molenstraat, Raadhuisstraat, Kade, Boulevard, St. Josephstraat en Torenplein in Wouw zijn bezocht. Inspecteurs en toezichthouders van het gemeentelijk team Veiligheid, Toezicht & Handhaving controleerden op bijvoorbeeld de naleving van de regels in het Bouwbesluit 2012 (bouwvoorschriften, waaronder brandveiligheid), naleving van het bestemmingsplan en of de activiteiten die plaatsvinden in overeenstemming zijn met de verleende horeca- en bouwvergunning(en). De politie heeft gecontroleerd op strafbare feiten.

De controles verliepen rustig. Dat deze controles nuttig zijn, blijkt uit de resultaten van de avonden. Er zijn enkele constateringen gedaan, zoals aanwijzingen voor illegale bewoning en bouwtechnische zaken, waaronder het ontbreken van brandblussers en een belemmerde nooduitgang. De eigenaren en/of gebruikers van de panden waar de overtredingen zijn geconstateerd worden aangeschreven en er volgen hercontroles.

In het ‘Uitvoeringsprogramma Handhaving Omgevingsrecht 2015’, dat onlangs is vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders, is opgenomen dat er in het jaar 2015 tenminste 260 panden worden gecontroleerd op gebied van kamerverhuur/huisvesting arbeidsmigranten, brandveilig gebruik horecapanden en/of milieuregelgeving. Deze controle is het directe gevolg van dit plan.

Advertentie