Op dinsdag 11 november 2014 heeft het college van burgemeester en wethouders het Integraal Veiligheidsplan 2015-2018 en het actieplan Integrale Veiligheid 2015, ‘Veiligheid, uw en onze zorg!’ gepresenteerd en ter behandeling aangeboden aan de gemeenteraad.
Met het vaststellen van het Integrale Veiligheidsplan en het daaruit voorkomende actieplan geeft het gemeentebestuur duidelijk invulling aan zijn verantwoordelijkheid betreffende integrale veiligheid. Integrale veiligheid is een breed proces waarbij alle veiligheidsgerelateerde vraagstukken door middel van samenwerking en in onderlinge samenhang met inwoners en ketenpartners integraal worden aangepakt. Hierdoor worden deze kwesties op een meer efficiënte en effectieve wijze geadresseerd of opgelost.
Op de goede weg
De afgelopen jaren zijn er in de gemeente Roosendaal al grote stappen gezet op het terrein van de veiligheid. Zowel de belevingscijfers (wat vinden de inwoners) als de objectieve cijfers (aantal aangiften e.d.) laten op de meeste delictsoorten een positief beeld zien. Deze cijfers bevestigen dat de gemeente, samen met haar partners zoals het Openbaar Ministerie, de politie en de brandweer op de goede weg zijn qua veiligheid in Roosendaal. Het blijft echter nodig om door te pakken op de reeds eerder uitgezette lijn van de integrale aanpak van veiligheid. Het Integrale Veiligheidsplan legt een verbinding tussen de lopende activiteiten en de nieuwste inzichten op het terrein van integrale veiligheid. Deze verbinding maakt het mogelijk de effectiviteit van de aanpak te vergroten.