Foto: Christian Traets

Aan de Nieuwe Markt is woensdagmorgen een 35-jarige inwoner van Breda aangehouden. Hij wordt verdacht van een inbraak in een winkel aan Tussen de Markten.

Vanmorgen rond 04:00 uur meldde een oplettende burger dat er vermoedelijk werd ingebroken in winkelcentrum de Passage. De politie ging met meerdere eenheden op de heterdaad melding af en was snel ter plaatse. De omgeving rond het winkelcentrum werd direct onder observatie genomen. Er bleek te zijn ingebroken via het dak van het gebouw.

Kort daarna kreeg een hondengeleider op de Nieuwe Markt een man in het vizier, die voldeed aan het opgegeven signalement. Bij het zien van de politieman rende de Bredanaar weg in de richting van de Nispensestraat. Toen de man zijn vluchtpoging na herhaalde waarschuwingen niet staakte, gaf de agent zijn hond Bico opdracht om achter de man aan te gaan. Daarbij liep de verdachte enkele hondenbeten op.

De arrestant is door een verpleegkundige van de ambulance onderzocht en behandeld en daarna ingesloten in een politiecel. Rechercheurs van Forensische Opsporing stellen een sporenonderzoek in. Er is nog geen aangifte opgenomen.

Advertentie