Foto: Christian Traets

Op donderdag 23 juni heeft vermoedelijk eenzelfde vrouw, door middel van een babbeltruc, de kans gezien om bij twee hoogbejaarde dames geld en sieraden te stelen. Er is bij de politie een signalement bekend: het betreft een blanke vrouw met kort donkerblond haar, ze is ongeveer 45 jaar en ongeveer 1.60 meter lang. De vrouw zegt dat ze namens de thuiszorg komt.

Bij een 80-jarige mevrouw in Hoogerheide belde de vrouw omstreeks 12.00 uur aan de deur en vertelde dat zij namens de thuiszorg een bezoekje kwam brengen. De bejaarde dame liet haar binnen en er ontstond een gesprek. Hoogstwaarschijnlijk is er ook een tweede persoon de woning binnengekomen, want toen de vrouw even later weg ging bleek dat er een hoeveelheid sieraden weg was.
In Roosendaal gebeurde hetzelfde feit op dezelfde dag, maar nu omstreeks 16.00 uur. Bij een 90-jarige Roosendaalse werd aangebeld door een vrouw. Ook hier hing de onbekende vrouw hetzelfde smoesje op en zag, vermoedelijk, een handlanger kans om een groot geldbedrag en een grote hoeveelheid sieraden weg te nemen.

Vraag legitimatie
De politie raadt aan altijd naar legitimatie te vragen als er iemand voor de deur staat met wie u al dan niet een afspraak heeft gemaakt. Uit beleefdheid laten mensen vaak onbekenden binnen in hun woning, maar onthoud dat dit zeker niet verplicht is. Werknemers van de thuiszorg kunnen zich altijd legitimeren en dat geldt ook voor medewerkers van allerlei andere instanties die bij u aan de deur komen. Neem vervolgens ook rustig de tijd om de legitimatie goed te lezen en bel, bij twijfel, even naar de instantie waarvoor de persoon zegt te werken. Als u het gevoel hebt dat u met een oplichter te maken hebt gehad, dan kunt u naar de politie bellen. Onthoud goed hoe de persoon eruit ziet/zag en noteer zoveel mogelijk gegevens. Op die manier wordt de kans dat de politie dergelijke figuren in de kraag grijpt stukken groter.

Advertentie