Foto: Politie

ROOSENDAAL, THOLEN, OSSENDRECHT, SINT WILLEBRORD – Het hennepteam heeft dinsdag 21 maart op vier plekken hennepkwekerijen gevonden en geruimd. Drie personen zijn aangehouden.

Roosendaal
In een woning aan de Van Goghlaan in Roosendaal werd verdeeld over twee ruimtes een in werking zijnde hennepkwekerij met 364 nagenoeg oogstrijpe hennepplanten aangetroffen. Uit onderzoek werd vastgesteld dat er de hennepkwekerij al langdurig in gebruik was en al eerdere oogsten waren geweest. Ook bleek dat er voor de woning een aftakking was gemaakt op het energienetwerk zodat de afgenomen energie niet meer geregistreerd werd. De woning is direct van het energienetwerk afgesloten. De bewoner werd aangehouden en verhoord en hij zal zich later voor de rechter mogen verantwoorden. In verband met het verkregen voordeel werd de zijn personenauto in beslag genomen.

Sint Willebrord
In een loods achter een woning aan de Dorpsstraat werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. In de kwekerij, bleek dat er sprake was van het kweken voor het stekken van hennepplanten. In de kwekerij werden 62 zogenaamde moederplanten aangetroffen en stonden er 1.737 hennepstekken gereed voor de handel en het kweken van hennep verkocht te worden. Ook hier bleek de hennepkwekerij al langdurige in gebruik was en er voorgaande oogsten waren gerealiseerd. De bewoner werd aangehouden en verhoord en hij zal zich later voor de rechter mogen verantwoorden.

Tholen
Aan de Ondernemersweg werd in een grote professionele hennepkwekerij aangetroffen. Verdeeld over twee grote ruimtes stonden 868 bijna oogstrijpe planten opgesteld onder 77 assimilatielampen. Ook hier bleek dat de elektriciteit illegaal werd afgetakt onder de energiemeter. Er was niemand aanwezig in de kwekerij. De gebruiker van het pand heeft zich bij de politie gemeld en werd aangehouden en verhoord.

Ossendrecht
In een woning aan de Ariensstraat te Ossendrecht werd op de bovenverdieping in drie slaapkamers zogenoemde kweektenten aangetroffen. In twee kweektenten stonden in totaal 128 grote hennepplanten. In de woning werden restanten aangetroffen waaruit bleek dat er eerdere hennepoogsten geweest zijn. Ook hier bleek dat de elektriciteit illegaal werd afgetakt vanuit de woning onder de energiemeter. Bij de hennepkwekerij werden geen mensen aangetroffen. De hennepkwekerij is in beslag genomen ontmanteld. Vanwege de diefstal van de elektriciteit is de woning afgesloten van het netwerk.

Advertentie