Verkeerscontrole aan de Gastelseweg. Foto: Christian Traets

De politie heeft donderdagmiddag en avond, 7 november 2013, met 50 agenten controles gehouden in het kader van het bestrijden van woninginbraken. Het ging om politiemensen die lid zijn van de Mobiele Eenheid en paraat stonden voor bijstand in Eindhoven. Hun inzet daar was echter niet noodzakelijk. Er werden rondom Waalwijk, Roosendaal, Bergen op Zoom en Bavel diverse roadblocks gehouden. Ook werden huisadressen bezocht van mensen met openstaande gevangenisstraffen en geldboetes. Er werden tien mensen met openstaande signaleringen aangetroffen, daarvan zijn er zeven vastgezet. Tijdens de roadblockacties werd met name gecontroleerd op de aanwezigheid van inbrekerswerktuigen en het vastleggen en ontmoedigen van potentiële inbrekers. De huisbezoeken aan vonnisklanten waren vooral gericht op veroordeelden van strafbare feiten zoals inbraken.

District Hart van Brabant
In Waalwijk werd op de Midden Brabantweg een 27-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats gecontroleerd. Hij reed in een auto waarvoor geen geldige APK-keuring was afgegeven. Hij had maar liefst 14 boetes open staan. Het gaat om een totaal bedrag van 3586 euro of 70 dagen zitten. Hij is vastgezet.

In Tilburg werd in de wijk Fatima een 25-jarige Tilburger aangehouden omdat hij gesignaleerd stond voor een onherroepelijk vonnis van 33 dagen of 3600 euro boete. Hij is ingesloten. In de Reeshof werd ook een vonnisklant, een 23-jarige Tilburger, bezocht vanwege een openstaande boete van 120 euro, deze is door hem voldaan. In de wijk Trouwlaan werd een 43-jarige Tilburger opgehaald omdat hij nog 12 dagen moet zitten.

In Oisterwijk werd een 28-jarige man op zijn huisadres aangehouden omdat hij nog zijn DNA moest afstaan. Nadat dit gebeurd was, is hij weer in vrijheid gesteld.

District de Baronie
Rondom Bavel werden op de Lange Bunder / Thoornseweg, de Gilzeweg / Roosbergseweg, de Rouppe van der Voortlaan / Deken Dr Dirckxweg controleposten ingericht. Op de Lange Vore werd omstreeks 17.30 uur achter de supermarkt een 28-jarige Georgiër aangetroffen. Hij had een gloednieuwe laptop bij zich die mogelijk afkomstig is van diefstal. De herkomst wordt nader onderzocht Hij is ingesloten en wordt overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

In Breda werd in de wijk IJpelaar werd een 32-jarige man aangehouden omdat hij nog negen dagen hechtenis moet uitzitten. In de wijk Brabantpark werd een 27-jarige Bredanaar opgepakt die vanwege een openstaande vordering van 1140 euro nog 7 dagen moet zitten. Een 48-jarige Bredanaar in de wijk Brabantpark heeft zijn openstaande boete van 943 euro afgerekend.

District de Markiezaten
De agenten hebben controleposten ingericht op de Gastelseweg in Roosendaal en de Antwerpsestraatweg in Bergen op Zoom.

Bij de actie op de Antwerpsestraatweg werd een auto met daarin een 34-jarige man uit Halsteren gecontroleerd. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs, ook had hij geen ander ID-bewijs bij zich. Er werd een priem, een groot tropenkapmes en een stiletto in beslag genomen. Hij krijgt een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs, het niet tonen van een ID-bewijs en het bij zich hebben van een wapen.

Ook een 28-jarige man uit Hoogerheide werd op de Antwerpsestraatweg aangehouden omdat hij geen ID-bewijs bij zich had. Hij werd gecontroleerd omdat een buschauffeur stopte en de agenten op deze man attent maakte. Hij maakte problemen tijdens het inchecken in de bus en had iets gezegd tegen de chauffeur dat die beter kon gaan rijden omdat er anders rare dingen konden gebeuren.

Een 53-jarige Roosendaler werd op zijn huisadres aangehouden omdat hij twee vonnissen van respectievelijk 4 en 5 dagen had openstaan. Hij is eveneens ingesloten in het cellencomplex. In Roosendaal werd ook nog een 41-jarige man aangehouden die nog zeven dagen hechtenis moet uitzitten.

112 daar vang je boeven mee!
De ervaring leert dat ieder jaar tijdens de donkere herfst- en wintermaanden het aantal woninginbraken, overvallen op bedrijven en woningen en ook straatroven toeneemt. Daarom intensiveert de politie in deze periode haar inspanningen op dit soort delicten. Met meer surveillances, preventieve acties en door criminelen extra in de gaten te houden, wil de politie dit soort misdrijven terugdringen. Ook u kunt helpen uw buurt veilig te maken en te houden. Omdat u uw omgeving en de bewoners kent, herkent u verdachte situaties sneller. Ziet u iets verdachts, bel dan altijd 112. Noteer kenteken en signalement en geef deze informatie meteen door aan de politie. De kans dat woninginbrekers, straatrovers en overvallers op heterdaad gepakt worden, neemt toe als iedereen verdachte situaties direct meldt.

Advertentie