Wie is verantwoordelijk voor twee aanslagen op theehuis in Roosendaal?
Opnames voor Bureau Brabant op de Rembrandtgalerij in Roosendaal (foto: Politie)

ROOSENDAAL / BERGEN OP ZOOM – Wie is er verantwoordelijk voor twee aanslagen met zwaar vuurwerk op een theehuis in Roosendaal? En wie zijn de laffe straatrovers die een 23-jarige vrouw in Bergen op Zoom naar de grond werken, in haar buik stompen en daarna beroven. De daders van deze heftige incidenten staan op beeld en zijn te zien in de uitzending van Bureau Brabant van maandag 6 februari aanstaande.

Twee aanslagen met zwaar vuurwerk op theehuis in Roosendaal
Een theehuis aan de Rembrandtgalerij in Roosendaal is in januari dit jaar twee keer het doelwit geweest van een aanslag met zwaar vuurwerk. De eerste keer is in de nacht van zondag 2 op maandag 3 januari jl. omstreeks 03.50 uur. Het blijft dan bij een poging. De dader plakt de explosieven tegen het raam van de zaak maar gaat er vandoor als er een voetganger aankomt.

Veel schade
Op donderdag 13 januari jl. gebeurt hetzelfde, vermoedelijk dezelfde dader, plakt opnieuw zwaar vuurwerk tegen de ruit. Deze keer ontploft het echter wel, met als gevolg een flink gat in de ruit en veel schade. Bovendien ligt de hele zaak onder de glassplinters. Het gebeuren heeft veel impact bij de bewoners in de buurt.

Bewakingsbeelden
In de uitzending toont de politie bewakingsbeelden van beide incidenten. Bij het laatste voorval is de dader het beste te zien. Hij draagt dan een blauw trainingspak met daaronder witte sneakers. Wie is deze aanslagpleger? Maar de politie wilt ook graag weten waarom? Wat kan het motief geweest zijn? Ook daarover ontvangt de politie graag meer informatie.

Straatroof in Bergen op Zoom
Een 23-jarige vrouw uit Bergen op Zoom wordt op maandagmiddag 3 januari 2022 op de kruising van de Wattweg en de Nobellaan door twee mannen op brute wijze beroofd van haar schoudertas en mobiele telefoon. De straatrovers gooien het slachtoffer op de grond en stompen haar in haar buik. Ze vluchten met haar tas en mobieltje weg in de richting van de Edisonlaan. De vrouw krijgt hulp van een voorbijganger die met haar meegaat naar het politiebureau. Haar tas wordt later leeg terug gevonden op de Oude Wouwsebaan. De daders staan dankzij verschillende camera’s goed op beeld. Het gaat om een man die een donkere heupjas draagt met daaronder donkere sneakers met een witte zool. De andere straatrover draagt een crèmekleurig gewatteerd jack, een donkere muts en een zwarte rugzak.

Uitzendingen
Maandagavond om 18.15 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.15 uur.

Advertentie
Vorig artikelDrugs en wapens gevonden in woning
Volgend artikelVoortvluchtige Schot (56) door arrestatieteam opgepakt in Bergen op Zoom