De politie is op zoek naar twee daders van een beroving aan de Lindenburg in Roosendaal.

Op vrijdag 2 oktober 2015 wordt een 65-jarige beroofd vlak voor de ingang van haar huis aan de Lindenburg. De vrouw komt thuis en zoekt haar huissleutels. Opeens voelt ze een hele hevige pijn in haar nek. De vrouw schrikt zich rot maar ziet nog net twee mannen wegrennen. Eenmaal binnen in haar woning blijkt pas dat haar gouden ketting die ze droeg weg was.

In de uitzending van Bureau laten ze een reconstructie zien wat voor angstige momenten het slachtoffer heeft meegemaakt. Tevens tonen ze duidelijke bewakingsbeelden waar de verdachten op staan.

Signalementen

Dader 1
– blank tot licht getinte man
– 25-30 jaar
– slank postuur
– 1.70 – 1.80 mtr
– grijze kleding en zwarte schoenen
– kort zwart haar en een getrimd baardja

Dader 2
– blank tot licht getinte man
– ongeveer even groot als dader 1

Opvallend is dat de ene dader een grijs met zwart t-shirt met korte mouwen en een zonnebril droeg terwijl de andere een winterjas en capuchon over zijn hoofd droeg. Dat kan iemand opgevallen zijn.

Het slachtoffer heeft net kunnen zien dat de daders zijn weggerend in de richting van de Elisadonk en de Abeliadonk. Heeft er iemand meer informatie over hun vlucht?

De buit
Een gouden ketting met een waarde van enkele duizenden euro’s. Wie weet waar deze ketting nu is? De ketting is van 14 karaats goud. Bijzonder is de vorm van de schakels. Die zijn in de vorm van krakelingen. De uiteinden van de ketting moet je in elkaar duwen, je ziet bijna niet dat de ketting een sluiting heeft. De sluiting is moeilijk open te krijgen. De politie wil graag spreken met mensen aan wie de ketting misschien te koop is aangeboden, dus ook juweliers en opkopers.

Ook wil de politie graag spreken met twee belangrijke getuigen. Kort voor de beroving, rond 17.45 uur stonden twee mannen voor een snackbar in winkelcentrum Lindenburg. Het slachtoffer liep hier ook langs op weg naar huis. Beide getuigen zijn ongeveer 1.80 mtr, de een is geting en de ander heeft een Aziatisch uiterlijk.

Advertentie