Home Nieuws Geweld Politie zoekt getuigen van mishandeling fietser aan Laan van Brabant

Politie zoekt getuigen van mishandeling fietser aan Laan van Brabant

348

Op maandag 10 oktober is een fietser op het fietspad langs de Laan van Brabant bedreigd en mishandeld door twee jonge mannen op een scooter. De daders wisten te ontkomen. De politie zoekt getuigen.

Het slachtoffer fietst die maandag omstreeks 15.15 uur op het fietspad langs de Laan van Brabant richting het centrum. Op het moment dat hij wacht voor het rode stoplicht op de kruising Laan van Brabant met de Dokter Braberstraat komt er een scooter met daarop twee jongen mannen vanaf het busstation zijn richting op rijden. Op het moment dat dit voertuig de fietser passeert, ziet deze dat de bijrijder zich omdraait en met zijn arm een schietbeweging richting hem maakt. De fietser kon nog net zijn hoofd opzij bewegen om een aanraking te voorkomen.

Worsteling
De fietser laat het er niet bij zitten en rijdt de scooter achterna om de mannen aan te spreken op hun gedrag. Op een gegeven moment stopt de scooter nabij de laadruimtes van een supermarkt en stapt de bijrijder af. Deze loopt linea recta op de fietser af die eveneens is gestopt. Voordat deze in de gaten heeft wat er gebeurt, krijgt hij twee vuistslagen in het gezicht en valt daardoor achterover op de grond. De dader zet het vervolgens op een lopen richting de Laan van België. Ook de bestuurder wil vervolgens wegrijden, maar het slachtoffer weet dit te verhinderen door achterop te springen. Door de worsteling die volgt komen beiden met de scooter ten val. De verdachte weet zichzelf uit de voeten te maken richting het busstation, langs de fietsenstalling om vervolgens in de Dokter Braberstraat te verdwijnen. Als het slachtoffer zich realiseert dat een verdere achtervolging geen zin heeft, belt deze de politie.

Signalement
– De fietser heeft een goed signalement van de twee verdachten gegeven:
De bestuurder heeft een Noord-Afrikaans uiterlijk en een gezet postuur met een bol gelaat. Hij is ongeveer 20 jaar oud. Zijn lengte wordt geschat op 1.70 meter. Hij draagt een donkere jas met daaronder een blauwe spijkerbroek.

– De bijrijder heeft eveneens een Noord-Afrikaans uiterlijk en een slank postuur. Ook hij is ongeveer 20 jaar oud. Zijn lengte wordt geschat op 1.75 meter. Hij draagt een donkere (mogelijk zwarte) gewatteerde jas zonder kraag met daaronder een blauwe spijkerbroek en donkere schoenen.

Hebt u informatie?
De politie is op zoek naar getuigen. Bent maandag 10 oktober tussen 15.15 en 15.30 getuigen geweest van dit incident of herkent u de verdachten aan de hand van het signalement? Deel dan uw informatie via 0900 8844. Anoniem mag ook via 0800 7000.

Advertentie