Foto: Christian Traets

De politie is een onderzoek gestart naar de dader van een gewapende overval. Het misdrijf vond plaats op zaterdagavond 14 juni 2014 bij een videotheek, gevestigd aan de Kade in Roosendaal.

Signalement
Rond 21.00 uur werd de 18-jarige medewerker onverwacht van achteren bedreigd door een onbekende man. Hij moest geld en zijn mobiele telefoon afgeven. Vervolgens ging de overvaller en met de buit vandoor. Er raakte niemand gewond. Volgens de aangever ging het om een getinte magere man van circa 1.80 meter lang. De dader had donker krullend haar en sprak Engels. Vermoedelijk droeg hij een grijze trui. Het is nog onbekend wat voor soort wapen de overvaller gebruikte.

Zoekactie
Na de overval startte zette de politie de omgeving af in de speurtocht naar de voortvluchtige overvaller. De man werd echter niet meer getraceerd. Rechercheurs ontfermden zich over de medewerker van de videotheek en namen een aangifte van hem op. Geüniformeerd personeel stelde een buurtonderzoek in, terwijl de technische recherche naar achtergebleven sporen zocht.

Getuigen?
Mensen die mogelijk iets verdachts zagen voor, tijdens of na deze gewapende overval worden vriendelijk verzocht contact op te nemen met de recherche via 0900-8844. Heeft u informatie over de zaak of dader(s), maar wilt u anoniem blijven? Dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, via 0800-7000.

Pak je mobiel!
In de strijd tegen overvallers loopt een landelijke campagne: ‘Pak de overvaller, pak je mobiel’. Natuurlijk in eerste instantie om het alarmnummer 112 te bellen. Daarnaast kun je foto’s of filmpjes maken. Let daarbij altijd eerst op je eigen veiligheid. Lukt het je beelden te maken, dan kunnen die de politie enorm helpen. Daarnaast kun je alles wat je ziet eventueel meteen in te spreken op de voicerecorder van je mobieltje

Advertentie