Foto: Christian Traets

De politie heeft zondagavond in een woning aan de Haiinksestraat vijf mannen en een vrouw aangehouden vanwege een gestolen laptop en een hennepkwekerij.

Agenten kregen een melding dat zich in de woning een laptop bevond, die op 20 januari jl. was gestolen bij een woninginbraak aan de Zundertseweg in Schijf. Rond 22.30 uur werd een 32-jarige bewoner aangehouden. Hij had de gestolen laptop bij zich. Deze werd in beslag genomen. De man werd voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex in Breda gebracht. Daar kreeg hij maandagmiddag te horen dat hij langer moet blijven.

Hennepkwekerij
Tijdens het onderzoek in de woning troffen de agenten een hennepkwekerij aan. De plantage bestond uit ruim duizend oogstrijpe planten. In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de plantage laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd.

Vijf arrestaties
De politie arresteerde in de woning vier mannen (22, 26, 56 en 58) en een 32-jarige vrouw. Drie van hen komen uit Roosendaal, de 22-jarige man is zonder vaste woon- of verblijfplaats en de 26-jarige man komt uit het Roemeense Timisoara. Ze zijn voor verder onderzoek naar de politiecellencomplexen in Breda en Tilburg gebracht. Verder werden twee personenauto’s in beslag genomen.

Advertentie