De jaarwisseling in de gemeente Roosendaal is relatief rustig verlopen. De schade aan de publieke eigendommen lijkt mee te vallen. Het geraamde schadebedrag rond deze jaarwisseling bedraagt tot nu toe € 10.000,00. Daarnaast zijn de nieuwe afsteektijden behoorlijk nageleefd en werd er minder geknald voor 18.00 uur dan andere jaren.

In de wijk Tolberg werd geconstateerd dat vuurwerk werd afgestoken terwijl het nog niet mocht. Ondanks nadrukkelijk toezicht van handhavers. Er was geen agressie tegen hulpverleners en ambtenaren in functie. Door gemeentelijke handhavers van het team Veiligheid, Toezicht en Handhaving is samen met medewerkers van een particulier beveiligingsbedrijf preventief gecontroleerd op zogenoemde ‘hotspots’.

Schademeldingen
Uit de schademeldingen tot nu toe blijkt dat er 5 afvalbakken en 2 verkeersborden zijn vernield. Voorlopig is er geen schade vastgesteld aan bushokjes, speeltoestellen en gemeentelijke gebouwen. Het reeds geraamde schadebedrag is € 10.000,00 (inclusief arbeidskosten). Dit voorlopige bedrag kan nog toenemen door vervolgschade.

Jaarwisseling schadebedrag in de afgelopen jaren:
2010/2011: € 87.000,00
2011/2012: € 54.600,00
2012/2013: € 76.700,00
2013/2014: € 25.288,00
2014/2015: € 10.000,00 (voorlopige schatting)

Overige meldingen
In de wijk Langdonk liep een auto brandschade op. Ook zijn enkele autoruiten vernield. Verder heeft een man oogletsel opgelopen door vuurwerk op de Nieuwe Markt en zijn in totaal 8 jongeren doorverwezen naar bureau HALT voor het afsteken van vuurwerk buiten de toegestane tijden en het afsteken van illegaal vuurwerk. Door gemeentelijke handhavers is drie kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. Bij de politie kwam een melding binnen van een man die zijn buurman bedreigde in de wijk Tolberg. Deze man is aangehouden. Ook heeft een man zich gemeld bij de politie met de bekentenis dat hij enkele jongeren heeft aangezet tot vernieling van een verkeersbord. Hij is bereid de schade zelf te betalen. Enkele aanzetten tot vreugdevuren zijn snel in de kiem gesmoord door de politie.

Burgemeester Jacques Niederer: “Ook dit jaar hebben we met het Openbaar Ministerie, de politie en de brandweer een gezamenlijke aanpak gepresenteerd met preventieve en repressieve maatregelen. Zo zijn extra handhavers ingezet om er zoveel mogelijk voor te zorgen dat het vuurwerk pas vanaf 18.00 uur werd afgestoken. Dit stevige pakket aan maatregelen en deze gecoördineerde samenwerking hebben geresulteerd in een relatief rustige jaarwisseling. Ik ben trots op al onze hulpverleners die hieraan hebben bijgedragen en ik ben blij dat we dit keer verschoond zijn gebleven van (fysieke en verbale) agressie tegen hen.”

Advertentie