Foto: Christian Traets

De gemeente Roosendaal staat in de AD Misdaadmeter dit jaar opnieuw op de 62e plaats. Met name op het onderdeel woninginbraken is een duidelijke verbetering te zien.

Zaterdag 12 april jongstleden, publiceerde het Algemeen Dagblad de jaarlijkse AD Misdaadmeter 2014. Volgens de systematiek van het AD wordt gemonitord op 10 misdaadparameters, waaronder de woninginbraken. In 2012 bedroeg het aantal woninginbraken nog 341; in 2013 was dit aantal gedaald tot 319. Hoe hoger de positie van de gemeente op de lijst, hoe meer criminaliteit. Vorig jaar stond de gemeente Roosendaal in de AD Misdaadmeter 2013 ook op de 62e plaats (jaar van onderzoek 2012). Het onderzoek van de AD Misdaadmeter 2014 gaat over het jaar 2013.

Burgemeester Jacques Niederer van de gemeente Roosendaal: “Ons beleid is bestendig en door de extra inzet op het voorkomen van woninginbraken boeken we vooruitgang. Deze extra inzet komt van ons politiekorps, de gemeentelijke toezichthouders en handhavers maar zeker ook doordat er in steeds meer wijken, buurten en dorpen van onze gemeente buurtpreventieteams actief zijn. We werken in Roosendaal met het ‘Integraal Veiligheidsplan (IVP): uw en onze zorg’. Veiligheid is geen rustig bezit, maar vraagt constant om onderhoud en inzet. Van de gemeente, de politie, maar ook van alle inwoners van Roosendaal. Laat dit mede een oproep zijn om daar waar nog geen buurtpreventieteams actief zijn, ook hiermee aan de slag te gaan.”

Advertentie