Politie

WOUWSE PLANTAGE – In een chaletwoning aan de Schouwenbaan is vrijdagmiddag 28 oktober een vrouw door een duo met vuurwapens bedreigd. De man en de vrouw zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag in diezelfde woning gearresteerd.

Een 19-jarige vrouw uit Roosendaal had ’s middags met een vriendin op het chaletpark afgesproken. Na de ontmoeting ging het tweetal naar een chalet, waar nog een bekende man aanwezig was. Plotseling werd ze door dit tweetal met vuurwapens bedreigd en afgeperst. Ze moest flinke geldsommen van haar bankrekening overmaken. Ook werd ze gedwongen om bij een geldautomaat cashgeld op te nemen. Hierna werd het slachtoffer op een parkeerplaats uit de auto gezet.

Bij de politie werd vervolgens melding gedaan van het voorval. De officier van justitie gaf toestemming om het tweetal aan te houden. Iets na middernacht werd het tweetal op het chaletpark aangehouden. Het gaat om een 23-jarige man uit Roosendaal en een 20-jarige vrouw uit Wouwse Plantage. Bij de aanhouding zijn onder andere een pistool en geld in beslag genomen.

Het tweetal is voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. De man en de vrouw werden zaterdag verhoord.

Advertentie
Vorig artikelPolitie legt voor ruim 1 miljoen euro beslag op goederen en geld
Volgend artikelAuto uitgebrand in Roosendaal, brandstichting niet uitgesloten