Foto: Christian Traets

Leden van de drugssquad bezochten donderdag 23 februari 2017 acht adressen waarover klachten bestonden van drugsoverlast. Bij vier woningen werden bewoners aangetroffen. Zij werden aangesproken over de meldingen van overlast die zowel bij politie, als gemeente waren binnengekomen.

Bij de actie werden geen drugs gevonden of andere strafbare feiten ontdekt. In de gesprekken is duidelijk aangegeven dat de overlast moet stoppen. Daarnaast werden de bewoners gewaarschuwd voor de gevolgen bij het voortbestaan van de overlast. Bij een van de adressen werd een scooter aangetroffen, waarbij het vermoeden bestaat dat er onder de buddyseat een hennep voorraad verstopt is. Deze scooter is meegenomen voor verder onderzoek. De adressen waar niemand thuis was, worden op een later moment opnieuw bezocht.

Burgemeester Niederer: “Het blijft belangrijk dat burgers melden waar de drugsoverlast plaatsvindt. Alleen op die manier kunnen we samen de drugsoverlast effectief aanpakken”.

Veiligheidsplan 2017
Op 10 november jl. werd het Integraal Veiligheidsplan 2017 gepresenteerd met daarbij de aankondiging van een drugssquad voor de gemeente Roosendaal. Het gaat daarbij om een integraal team dat snelle interventies doet bij drugoverlast. Denk daarbij aan overlast van drugshandel op straat, overlast van verkooppunten van drugs in woningen en lokalen en de productie van hard- en softdrugs. Politie, gemeente en waar nodig andere partners vullen elkaar aan en versterken op die wijze de aanpak. De drugssquad is samengesteld uit politiemensen en de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) van de gemeente Roosendaal.

De actie sluit aan bij de bredere aanpak om als overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen.

Advertentie