Hennepkwekerij geruimd aan Azurietdijk - Foto: Christian Traets

De politie vond dinsdag 30 juni in vijf woningen een hennepkwekerij. Twee personen werden aangehouden.

Heerle
In een woning aan de Esdoornstraat werd een hennepkwekerij gevonden met 110 hennepplanten.

Oudenbosch
In een ruimte in de woning aan de Spuilaan was een kweektent opgesteld met in totaal 30 kweekpotten. De planten waren recent geoogst. In de woning werd een verdachte aangehouden. De verdachte verklaarde dat er al meerdere oogsten waren behaald.

Roosendaal
In een woning aan de Televisiestraat waren twee ruimtes ingericht als hennepkwekerij waarin 274 hennepplanten werden gekweekt. De bewoner werd aangehouden en is verhoord. Hij werd ingesloten in een politiecel voor verder onderzoek

Ook in een woning aan de Azurietdijk vonden agenten in twee ruimtes een hennepkwekerij. Er stonden 372 hennepplanten die recent geoogst waren.

Bergen op Zoom
In een woning aan de Paulus Buyslaan waren twee slaapkamers ingericht als hennepkwekerij, waarin 276 forse hennepplanten werden gekweekt.

Verklaring
In alle woningen werd geconstateerd dat er sprake van diefstal stroom. De bewoners van de woningen waar op het moment van aantreffen van de hennepkwekerijen niemand aanwezig was moeten op een later moment een verklaring afleggen. Van de woningen die eigendom waren van woningstichtingen uit deze gemeente werd per direct de huur opgezegd. Alle verdachten zullen zich later voor de rechter moeten verantwoorden. Met deze actie werd naast de tientallen duizenden euro’s aan kweekmaterialen, een hoeveelheid hennep met een geschatte straatwaarde van 165.000 euro in beslaggenomen en op last van het Openbaar Ministerie vernietigd.

Prioriteit
De politie en de gemeente geven veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Advertentie