Hennep
Foto: Christian Traets

Bij een integrale controle in het uit negen wagens bestaande woonwagenkamp aan de Boterstraat in Wouw zijn drie hennepkwekerijen aangetroffen. Er zijn vijf verdachten aangehouden.

Vermoedens bevestigd
De controle vond vanmorgen in alle vroegte plaats door gemeente, politie, openbaar ministerie, de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant, de sociale recherche en belastingdienst.  Aanleiding voor de inspectie van het woonwagenkamp waren diverse meldingen over de mogelijke aanwezigheid van hennepteelt op het terrein.

Aangetroffen
De drie hennepkwekerijen bestonden uit in totaal 634 hennepplanten. Enexis heeft vanwege elektriciteitsfraude zes woonwagens van elektriciteit afgesloten. De gemeente heeft diverse overtredingen geconstateerd zoals illegaal bouwen, ingebruikname gemeentegrond en strijdig gebruik van gebouwen. De douane is ingeschakeld in verband met aangetroffen rode diesel en er is beslag gelegd op twee campers en twee aanhangwagens.

Nauwe samenwerking loont
Gemeente, politie, openbaar ministerie, omgevingsdienst, sociale recherche en belastingdienst werken intensief  met elkaar samen bij de aanpak van locaties waar vermoedens zijn van illegale praktijken. Burgemeester Jacques Niederer: “We treden als één overheid op en leggen gegevens en bevindingen bij elkaar. Dat levert een schat aan informatie op. Uiteraard blijven we controleren of zaken op orde worden gebracht.”

Advertentie