Drie aanhoudingen tijdens actiedag in Roosendaal
Foto: Politie

ROOSENDAAL – De politie arresteerde dinsdagmiddag drie jongemannen voor het dealen, het bezit en het gebruik van drugs. De arrestaties volgden na diverse tips en een vooronderzoek.

De politie en de gemeente Roosendaal krijgen de laatste tijd regelmatig meldingen van drugshandel op straat. Enkele tips wezen in de richting van een 20-jarige jongeman uit Roosendaal, welke veelvuldig drugs zou dealen. Politie en Openbaar Ministerie startten een vooronderzoek. Tijdens dit vooronderzoek zagen agenten dat de hoofdverdachte bijna dagelijks verdovende middelen in Roosendaal verkocht. Ook kwam de uitvalsbasis van de dealer in beeld. Volgens een van de rechercheurs werd vervolgens tot een actiedag besloten: “We zijn dinsdagmiddag met meerdere onopvallende politie-eenheden de Roosendaler gaan volgen en zagen dat hij op straat drugs verkocht.”

In beslag
“Hierna hebben we onze hoofdverdachte, terwijl hij in een auto reed, aangehouden. De jongeman is naar een politiecellencomplex overgebracht. Hij zit nog vast en wordt verhoord. In de auto troffen we in een verborgen ruimte rond vierduizend euro aan. Hierna hebben we in twee woningen onderzoek gedaan, namelijk op het woonadres van de man en in de uitvalsbasis. In een kelderbox bleek dat de drugs werd versneden en in kleine zakjes verpakt. Bij deze instap werden twee jongemannen (19 en 20 jaar), beiden uit Roosendaal aangehouden. Zij waren drugs aan het gebruiken. We troffen onder andere 600 gram hennep en 75 gram cocaïne aan. Het geld en de drugs zijn in beslag genomen. Daarnaast is ook de telefoon van de hoofdverdachte in beslag genomen. Deze geeft ons inzicht in alle kopers van de dealer en kan gebruikt worden voor verder onderzoek”, aldus de recherche.

Drugsoverlast melden
Drugsgebruikers kunnen veel overlast veroorzaken. Daarnaast trekt het dealen van drugs meer criminaliteit aan. Omwonenden klagen over gevoelens van onveiligheid, harde muziek en scheldpartijen op straat. Gemeenten en politie pakken samen drugsoverlast aan. De politie zet met regelmaat haar flexteam in om drugsoverlast in Roosendaal aan te pakken. Dit team is opgeleid om dergelijke operaties snel en kundig te kunnen uitvoeren, waardoor het overige politiewerk gewoon door kan gaan, zo ook gisteren. Vermoedt u dat er in uw buurt of wijk in drugs wordt gehandeld? Bel dan met de politie: 0900-8844.

Advertentie
Vorig artikelJongetje gewond na aanrijding op President Kennedylaan in Roosendaal
Volgend artikelMartelloods in Wouwse Plantage per direct gesloten