Mega-wietkwekerij in loods aan Wijnkorenstraat
Mega-wietkwekerij in loods aan Wijnkorenstraat - Foto's: Christian Traets

In een bedrijfspand aan de Wijnkorenstraat heeft de politie een hennepstekkerij met tenminste 11.000 stekken opgerold. Drie personen zijn aangehouden en er werden drie personenauto’s in beslaggenomen.

Cata_20150901_0010 Politie, belastingdienst, openbaar ministerie en gemeente vielen op dinsdag 1 september rond 09.00 uur het pand binnen. Daarbij zijn een 33-jarige man uit Spijkenisse, een 20-jarige Bergenaar en een 41-jarige man (woonplaats onbekend) opgepakt. Verder zijn er drie personenauto’s in beslag genomen.

LCata_20150901_0020ater op de dag kwam burgemeester Jacques Niederer de hennepstekkerij bekijken.

“Deze acties maken onderdeel uit van de Taskforce Brabant-Zeeland om als overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen. Door aan de voorkant te zitten, bij de leveranciers van de hennepkwekerijen, Cata_20150901_0025verbreken we mogelijke aanvoerlijnen of criminele samenwerkingsverbanden.”

Stekkerij
De stekkerij wordt door de politie ontmanteld. Er zouden zo’n veertig tot zestig hennepkwekerij door bevoorraad kunnen worden. De stroom werd in het pand illegaal afgetapt. De politie stelt verder onderzoek in. De verdachten zijn ingesloten.

Taskforce Brabant-Zeeland
De actie sluit aan bij de bredere aanpak van de Taskforce Brabant-Zeeland om als overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen. Iedere interventie raakt en verstoort dit soort criminele samenwerkingsverbanden.

Advertentie