Maandagmiddag heeft de politie een hennepknipperij opgerold aan de Amethistdijk in Roosendaal. Hierbij werden dertien verdachten aangehouden.

Bedrijvigheid
Een tip zet de politie op het spoor van de hennepknipperij. Tijdens een bezoek aan de woning treffen agenten daar 4 mannen en 9 vrouwen aan die druk doende zijn om vers geknipte henneptoppen te verwerken. De mannen zijn allen afkomstig uit Roosendaal; alle vrouwen hebben de Bulgaarse nationaliteit en hebben geen vaste woon of verblijfplaats in Nederland. Volgens een buurtbewoonster hing er sinds zondag al een hennepgeur in de straat.

Vluchtpoging
Terwijl de woning doorzocht wordt probeert één van de verdachten de benen te nemen door uit een raam op de eerste verdieping te springen.  De politie kon met hulp van een burger de verdachte snel aanhouden.

Resultaat
De hennepknipperij is dezelfde middag ontruimd. In totaal is uit de woning circa 31.726 gram verse henneptoppen en 35.456 gram delen van hennepplanten en -afval in beslag genomen.

Vuurwapen
Als uit de verklaringen blijkt dat de weggevluchte man in het bezit zou zijn van een vuurwapen is de woning vandaag (dinsdag) nog een keer grondig doorzocht. Na enige tijd wordt inderdaad een vuurwapen gevonden en in beslag genomen. Alle verdachten mochten na verhoor weer naar huis. Het dossier van deze zaak zal aan de officier van justitie worden voorgelegd.

 

Advertentie