Woningen beschadigd na explosie in Roosendaal
Woningen beschadigd na explosie - Foto: Christian Traets

ROOSENDAAL – Vandaag, dinsdag 4 oktober, is een woningsluiting opgelegd in de Van der Nootlaan. Dit gebeurde vanavond om 21:30 uur, naar aanleiding van een serie incidenten gericht aan dit adres. De woningsluiting is actief voor de duur van vier weken, tot 1 november 2022.

Zondagavond 2 oktober raakten twee woningen in de Van der Nootlaan beschadigd door een explosief. Enkele dagen eerder werd er ook geschoten in de straat en ging er een steen door een ruit. Bij deze incidenten raakte gelukkig niemand gewond. Het gaat bij deze incidenten waarschijnlijk om gerichte acties. Om herhaling van incidenten te voorkomen, de bewoners van deze straat en bewoners van het desbetreffende adres te beschermen, heeft de burgemeester een noodbevel verordend in de vorm van een woningsluiting.

Burgemeester Han van Midden: “Deze woningsluiting is nodig om de veiligheid te borgen in de Van der Nootlaan. Veiligheid voor zowel de buurtbewoners, als voor de mensen die wonen aan dit adres. Met deze maatregel haal ik de aanleiding van de incidenten uit de straat. Ik gun alle mensen die geraakt zijn door deze incidenten de terugkeer van hun gevoel van veiligheid.”

Op dit moment doet de politie nader onderzoek. Naast dat een buurtonderzoek wordt ingesteld, is de politie op zoek naar getuigen of beelden, die kunnen helpen om de daders op te sporen. Hebt u informatie of beelden? Bel de politie: 0900-8844 of app 06-12207006. U kunt ook anoniem bellen via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Advertentie
Vorig artikelPoolse man aangehouden dankzij alerte medewerkers uitzendbureau
Volgend artikelMan aangehouden voor poging winkelinbraak in Bergen op Zoom