Logo Gemeente Roosendaal

Burgemeester Niederer heeft besloten een woning aan de Tesselschadelaan in Roosendaal voor negen maanden te sluiten. In de woning zijn door de politie op 2 december 2016 hard- en softdrugs aangetroffen. Het ging om 990,9 gram cocaïne en 7.647 gram hennep. Daarnaast werden er ook twee handvuurwapens gevonden. Er is sprake van een overtreding van de Opiumwet en van de Wet Wapens en Munitie.

Sluiting pand
Aangezien er harddrugs zijn aangetroffen, is dit voor burgemeester Niederer aanleiding de woning direct te sluiten. De verplichte sluiting wordt voor negen maanden opgelegd. Dit betekent dat de eigenaar de woning van  14 maart 2017 tot 14 december 2017 niet mag gebruiken en/of verhuren.

Drugsbeleid
De Opiumwet bepaalt dat het verboden is om middelen zoals bedoeld in artikel 2 (harddrugs) en 3 (softdrugs) van de Opiumwet te telen, bereiden, bewerken, verwerken, verkopen, af te leveren, verstrekken of vervoeren, dan wel aanwezig te hebben of te vervaardigen. Artikel 13b van de Opiumwet biedt burgemeesters de bevoegdheid om bestuursrechtelijk op te treden als  sprake is van een overtreding van dit verbod. In het Beleid Toepassing Artikel 13b Opiumwet staat omschreven hoe de burgemeester deze bevoegdheid mag gebruiken. Wie de overtreding in de woning heeft begaan – eigenaar, huurder, bewoners of een derde – is overigens niet van belang.

Hulp van inwoners
De hulp van inwoners is waardevol bij de aanpak van drugscriminaliteit. Als inwoners van Roosendaal drugsoverlast ervaren, kunnen ze contact opnemen met de politie via 0900 8844. Inwoners die liever anoniem blijven, kunnen contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Advertentie