Home Nieuws Burgemeester Niederer sluit drugswoning aan Paulijnenveld voor drie jaar

Burgemeester Niederer sluit drugswoning aan Paulijnenveld voor drie jaar

704

Burgemeester Niederer heeft besloten een woning aan Paulijnenveld in Roosendaal voor drie jaar te sluiten. In de woning werd onlangs voor de tweede keer binnen een kort tijdsbestek hennep gevonden door het hennepteam van de politie.

Eerder dit jaar werd in de woning een hennepdrogerij aangetroffen door het hennepteam van de politie. In totaal vond het hennepteam ruim 14 kilo natte en droge henneptoppen. Conform de Nota Cannabisbeleid 2009 werd een waarschuwing gestuurd naar de eigenaar en de huurder van het pand. Onlangs trof de politie opnieuw hennep aan in de woning. Deze keer ging het om circa 300 gram hennep. Beide keren is sprake van een overtreding van de Opiumwet.

Ondubbelzinnig signaal
Burgemeester Niederer: ‘Drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. De gemeente Roosendaal en de politie gaan dit tegen. De wet biedt de mogelijkheid tot sluiting. Na de eerste overtreding en de officiële waarschuwing rest mij nu geen andere mogelijkheid dan over te gaan tot de volgende stap en dat is sluiting voor een periode van drie jaar. We hanteren in Roosendaal een krachtig en duidelijk beleid. Als iemand na een waarschuwing toch weer in dezelfde fout vervalt dan wordt er een ondubbelzinnig signaal afgegeven dat we dit niet tolereren.

Sluiting conform cannabisbeleid
De sluiting wordt door de burgemeester, overeenkomstig het gemeentelijk cannabisbeleid, opgelegd voor een periode van drie jaar. Dit houdt concreet in dat de woning tot augustus 2018 niet gebruikt en/of verhuurd mag worden door de eigenaar.

Advertentie