Bergen op Zoom - In een woning aan de Saturnuslaan in Bergen op Zoom is vannacht rond 04.30 uur brand ontstaan. De politie gaat er van uit dat de brand is aangestoken en doet onderzoek. Door de brand is aan en in de woning flinke schade ontstaan. De politie vraagt eventuele getuigen, die nog geen contact met ons hebben gehad, zich te melden. Dat kan via het algemene telefoonnummer van de politie (0900-8844) of via What’s App (06-12207006). Vermeld bij uw contact graag het zaaknummer 2019-255447. De brand is geblust door de bewoners van de woning en door de brandweer. Hierdoor werd ergere schade en/of letsel voorkomen. Naar de oorzaak van de brand is door de recherche een onderzoek gestart.
Stockfoto: Christian Traets

ROOSENDAAL – Jaarlijks zijn er in Nederland 6000 woningbranden. Veel mensen staan nauwelijks stil bij de gevaren van brand. Toch heb je in veel gevallen maar 3 minuten tijd om de woning te verlaten. De brandweer kan nooit direct ter plaatse zijn, dus zijn de mensen de eerste minuten op zichzelf en op elkaar aangewezen. Bewustwording van de gevaren, het plaatsen van rookmelders en wat slimme tips kunnen al het verschil maken.

Ambassadeurs brandveiligheid
In Roosendaal is een team van vrijwilligers dat zich belangeloos inzet om de brandveiligheid te verbeteren. Zo’n ambassadeur heeft een voorbeeldfunctie en zet zich in voor een brandveilige woonomgeving in onze gemeente. Zij brengen de basiskennis over brandveiligheid in de woonomgeving over op andere inwoners . Deze ambassadeurs kunnen andere inwoners daarnaast helpen met adviezen hoe mensen brand kunnen voorkomen, vroegtijdig kunnen ontdekken en ontvluchten.

Voorlichting
Het team bestaat uit gemotiveerde vrijwilligers, adviseurs van gemeente en brandweer. De belangrijkste taken zijn voorlichting geven en de Home Safety Checks. De gemeente Roosendaal en brandweer ondersteunen en faciliteren waar dat nodig is. Ook verzorgt de brandweer een korte opleiding.

Kijk voor meer informatie op www.brandveiliglevenroosendaal.nl.

Interesse
Heb je interesse in voorlichting of wil je ook vrijwilliger worden? Dan kan dat uiteraard.
Neem contact op met het vrijwilligersteam Brandveilig Leven Roosendaal via hun website.