Foto: Christian Traets

Woensdagavond is bij een 22-jarige man uit Roosendaal een bloedonderzoek afgenomen. De bestuurder reed vermoedelijk onder invloed van drugs of medicijnen en veroorzaakte met zijn auto levensgevaarlijke situaties. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

De meldkamer van de politie kreeg om 22.50 uur van een getuige een melding dat iemand slingerend door Roosendaal reed. Mogelijk had hij teveel alcohol gedronken. De getuige reed achter de auto aan en kon zo de juiste locatie aan agenten doorgeven. Op de Gebrande Hoefstraat kwam de man de politieauto tegemoet. De agenten zagen dat hij heftig slingerde en recht op de politieauto afreed. Op het laatste moment draaide de bestuurder naar rechts, waardoor net geen aanrijding ontstond. De auto kwam hierbij tot stilstand, zodat de agenten de man konden aanhouden. Hij was zodanig onder invloed dat hij zijn lichaam niet onder controle had en allerlei stuiptrekkingen had.

De bestuurder is naar het politiebureau gebracht, waar door een GGD-arts een bloedonderzoek is afgenomen. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Advertentie