Politie
Foto: Christian Traets

ROOSENDAAL – In de Van Leeuwenhoeklaan en in de Laan van Luxemburg werden donderdag 24 maart twee automobilisten aangehouden omdat zij teveel hadden gedronken.

Rond 19.00 uur zagen surveillerende agenten een auto heel erg langzaam en slingerend rijden door de Van Leeuwenhoeklaan. Omdat ze de bestuurder wilden controleren, zetten ze de auto aan de kant. Bij aanspreken van de 58-jarige chauffeur roken de agenten al direct een enorme alcoholwalm uit de auto komen. De man uit Bosschenhoofd moest een blaastest doen. Die gaf aan dat de man teveel had gedronken. De agenten hielden de man aan en namen hem mee naar het bureau om een ademanalyse uit te voeren. Hieruit bleek dat de man bijna zes keer teveel had gedronken om nog zelf in een auto te mogen rijden. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd en de man kreeg een rijverbod van 17 uur. Gedurende die tijd mag hij geen enkel voertuig besturen.

Een paar uur later, om ongeveer 23.30 uur, werd een automobilist uit Roosendaal aangehouden voor eenzelfde feit. Hij moest een blaastest doen in de Laan van Luxemburg. Ook hij bleek teveel te hebben gedronken. Agenten namen hem mee naar het bureau voor een ademanalyse. Deze man bleek vier keer teveel gedronken te hebben. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd. De 48-jarige automobilist kreeg een rijverbod van acht uur opgelegd.

Advertentie